Inte i IGEN!!


[X] Tappat egen mobil under Göteborgskalaset  
[X] Glömt lånad mobil på ett hotell
[X] Tappat samma mobil under en cykeltur i centrala San Sebastian
[X] Kastat ut egen mobil genom fönstret från en skyskrapa
[X] Tvättat en lånad mobil i en tvättmaskin


Mobillös igen, wonderful.

Jag är oslagbar.


SonyEricsson K800i klarar inte en 60 C tvätt.


Shoppingglädje

Det är sommar, tokrea, inkommande fester och underbart väder. På lördag ska Olle och jag på en 30årsfest i Uppsala. En ny klänning till det har varit önskvärt. Till jobb, och långa dagar på stan behöver jag snygga skor utan klack, gärna i en annan kulör än röd. En ny skolväska/vardagsväska då jag tröttnat på min andra som har en förmåga att gå sönder hela tiden. Ett par byxor på Dressroom för det tillgodokvitto jag fick då jag reklamerade mina gamla favoritbyxor. Mina önskemål har uppfyllts. Något fynd, något impulsköp samt något till ordinare pris. 

     
Till 30årsfesten valde jag mellan de här två klänningarna från GinaTricot. Kunde inte bestämma mig i affären, så köpte båda för att låta Olle vara med och bestämma. Olle sa först att han gillade båda klänningarna. Sedan kom det fram att han inte gillade någon särsklit mycket, samt att den offwhite-guldiga klänningen var alldeles för rosa (!?). Valde tillslut den guldskimrande. Kavajen är också ny, från H&M.


Väl tillbaka i stan, i väntan på att Olle skulle sluta jobbet, förälskade jag mig i den här korallfärgade klänningen från Vila. Beslutångesten infann sig igen, men Olle gjorde det enklet för mig. Lämnade därför tillbaka båda GinaTricotklänningarna och köpte den här.


Som väska och skor blev resultatet det här. Är helnöjd! Väskan från Friis&Company, skorna från Eurosko.

De nya byxorna sitter som en smäck men är än så länge för små. Som vanligt lovade försäljaren att det kommer att töja sig. Som vanligt litar jag på att dem har rätt.

Husmålning i Åkersberga


Min bonusmorbror med familj bor i Åkersberga utanför Stockholm. De målar deras stora hus nu under sommaren. Eller nåja, bonusmorbror skulle göra det själv. Några vitryssar hade kommit förbi och erbjudit hjälp för en billig penning. Bonusmorbror hade emellertid tackat nej men sedan ångrat sitt snabba beslut. Pappa erbjuder sig därför att hjälpa till. Bonusmorbror vågar tacka ja, eftersom han vet att pappa inte kommer att åka upp i vilket fall.

Men pappa vill överraska bonusmorbror och ringer därför till sin dotter.
"Kan Olle och du åka till Åkersberga och måla? Några timmar... gratis alltså... men ni kanske får mat!"
"......Mm."

Bonusmorbor fick dåligt samvete, men jag försäkrade honom om att vi kom upp frivilligt och att pappa inte hade tvingat oss.

Solen sken, penseln dansade uppför husväggarna och tacksamheten från bonusmorbror och hans fru lyste igenom. Dags för pizzalunch på verandan.
Målar färdigt ena husgaveln. Bara två kvar.
Dags för sockerkaka och kaffe.
Bonusmorbror och fru är nöjda, men Olle har inte fått nog ännu. Det mest svåråtkomliga stället, en utmaning, borde dem ju titta på i alla fall. De kan ju åtminstone börja borsta där. Men när halva utmaningen är borstad, kan de ju lika väl borsta andra halvan också. Och när det väl är borstat kan det ju lika väl måla halva.... hela också. Utmaningen klar!
Dags för kycklingpaj.
Bonusmorbror och fru är nöjda, tacksamma, lättade. Sommaren är räddad!
Bonusmorbror och fru ger oss en flaska champange och en chokladkaka som tack. Bonusmorbor skjutsar sedan hem Olle och mig till Lidingö.

Bonusmorbror och fru fick hjälp att måla huset. Olle och jag fick god mat i slutet av månaden då det allt som oftast brukar vara dags för matransonering. Olle och jag fick en flaska champange vilket vi knappt unnar oss på nyårårsafton. Olle och jag kom hem, utan att behöva passa kommunaltrafikens tider. Lyx! En riktig win-win situation!


Ibland är vardagslyx så mycket mer värt än pengar. Att hjälpa nära och kära är dessutom sällan tråkigt. När ska svenskar bli bättre på att be om hjälp?


Pappa Jonas hjälper sina släktingar på sitt egna vis :)

Om en vän jag tycker om...

Hon är en helt underbar människa. Jag tänker på henne och saknar henne ofta, men ibland undrar jag var hennes lathet kommer ifrån. Hade jag inte känt henne, skulle jag tro att hon var en väldigt hemmakär person som inte vill ta sig längre än till Göteborg. Möjligtvis en charterresa med familjen. Kompisar får hellre än gärna komma hem till henne.

Jag grundar detta på hennes spontana ovilja att hälsa på sina vänner runtom i Sverige. En nära vän i Skåne, en annan nära vän i Halland och så jag i Stockholm. Vi får tjata, böna och be för att få henne att komma på besök. Men när hon väl kommer iväg - tycks hon faktiskt ha det riktigt bra.

Det som inte stämmer överens med min fördom är hennes övriga passion för utvecklande, spännande och långa resor. Medföljande vänner eller ej, har hon bestämt sig för att åka, då gör hon det. Boende, jobb och tidsperiod får lösa sig efterhand - för iväg, det ska hon. Punkt slut. Spontant, modigt och coolt.

Jag har sagt till henne att hon är krånglig, lika hjärtligt och ärligt tänker jag nu säga att hon är... lite dubbel.

Mikaela Isabel Nordin - VEM ÄR DU EGENTLIGEN??


Kärlek, rött hjärta

Lokevägen 8

Söndagen har bokstavligen regnat bort. Inte en uppehållsfri minut. Tråkigt och västkustlikt. Men faktsikt ganska mysigt också! Vi lyckades i alla fall att motivera oss till att gå ut på en promenad. Jag har nämligen hittat Lokevägen och ville visa Olle. Har ni sett Äntligen Hemma de två senaste säsongerna? Olle har inte missat ett avsnitt. I programmet har tv4 köpt och renoverat ett stort hus som ett jätteprojket, vilket var mycket mer tidskrävande än de väntade sig. Huset ligger på Lokevägen. Området kallas Hersby och villorna där är stora och de flesta är väldigt vackra, medan andra... har potential. En kändistät area där de flesta husen går loss på prisklasser mellan 10-25 miljoner kronor (!)


Foto: Carl-Johan Bauhn/Meter Television
Äntligen Hemmahuset Före&Efter. Utropspriset låg på 12 milj. Bild från: hemmakanalen.se


Ny design

Finns det något bättre än att vakna till doften av pannkakor? Jag tror inte det. Tänk att man fortfarande efter nästan tre år kan överraska varandra!

Olle föreslog en bara-vara-hemmadag idag. Ordet, förslaget och innebörden ger mig myror i benen. Det fick bli en joggingtur i ösregnet vilket var svalt, grönt, stilla och härligt. Skogen bakom oss påminner om Riddarstenskogen i Lerum, förutom att det finns fler spår som är bättre kuperade. Men det är lika vackert i alla fall.

Resten av dagen har jag ägnat mig åt att designa bloggen. Det har stått på önskelistan i ett år, men har aldrig blivit av eftersom det är så tidskrävande. Sex timmar senare är jag långt ifrån nöjd, men jag anser den vara roligare än innan åtminstone.

Jag hoppas inte att den nya designen har skrämt iväg några läsare i alla fall!


Dagen stavas otur

Klockan är 06.47. Jag är ledig, trots det kommer mitt alarm ringa om tre minuter. Olle sitter yrvaken på sängkanten. Jag sneglar på honom och hoppas att han försvinner in i badrummet innan min väckarklocka avslöjar något lurt. Tio sekunder senare har Olle stängt dörren bakom sig och jag flyger upp ur sängen. Det enda jag ska göra är en smörgås som Olle bör äta i eftermiddag för att inte bli hungrig. Jag lyckas dock inte vara tillräckligt tyst. Olle öppnar badrumsdörren och sticker ut huvudet:

- Vad gör du uppe?
- Ehm.... grejar.

Olle går hemifrån med en plastpåse innehållande lunch, mellanmål och ett kort där jag diktat ner en överaskning. Än så länge är Olle lyckligt ovetande om att han ska träffa Irene i eftermiddag. Irene ska knåda Olles ryggmuskler. Irene är massör.

08.30 börjar min dag på riktigt. Timmar av tvättande, dammsugning, toalettstädning och plockning väntar. Hur kan det ta sådan tid? Lägenheten ska vara fin innan Olle kommer hem halv sju. Vi ska fira Olles yrkesexamen och nyanställnig!
Klockan 11 får jag äntligen sätta mig i soffan med min frukost. Kaffet känns välbehövligt. Sitter och bläddrar i receptböcker då jag ännu inte bestämt mig för vilken maträtt jag ska laga till kvällen. Då händer något. Jag vet inte vad och det har aldrig hänt förut, trots att jag äter fler frukostar i soffan än vid matbordet. I ögonvrån ser jag den stora kaffekoppen välta. Jag ser hur det beiga sofftyget översvämmas av den bruna vätskan. Jag känner hur ryggen och ena skinkan blir väldigt, väldigt våt.... sedan känner jag en brännande smärta på huden. Fan.Den kommande halvtimman ägnas åt skrubbande med varmt vatten och galltvål. Blöta, gnida, blöta, torka. 
   
Tiden springer iväg, jag måste göra mig iordning för mötet inne i stan klockan 13. Får klädångest och vet inte vad jag ska sätta mig. Öppnar garderoben och får en lysande idé om att använda mina vita jeans och röda skinnjacka som ju passar så bra till min röda handväska. Lägger sedan de nerdränkta kaffekläderna i blöt, bokar en ny tvättid till eftermiddagen och springer iväg till bussen. Handlingen inför middagen får jag improvisera senare.

Framme på Drottninggatan, då öppnar sig himlen. Mitt val av kläder kändes plötsligt väldigt naivt. Blöt som en hund anländer jag till min destination. Mötet slutar en timma senare, det hade dessvärre inte regnandet gjort. Frusen och dyvåt går jag runt på Hemköp och handlar mat till en trerätters middag. Improvisationen gick bra även om det kostade lite för mycket....

 Väl hemma tvättade jag upp de vita jeansen i handfatet och tog sedan en varm och härlig ducsh. Att det inte är min dag idag har ni nog redan förstått. Planen att vara lite tillpiffad ikväll skippar jag, hoppas att Olle kommer att ha förståelse för det. Men mer än så tänker jag inte låta min dåliga dag gå ut över min prins. Det är hans kväll ikväll och jag vill att den ska vara perfekt och uppskattad!

Hemtjänsten på Lidingö

Ur en vårderfaren vikaries perspektiv, vågar jag säga att man som sommarvikarie får vara beredd på det mesta gällande bemötande. På vissa arbetsplatser kan vissa personer ur den ordinarie personalen invänta sommarvikarierna med skepsis. De väntar sig unga tjejer som stör deras rutiner, arbetar för långsamt, gör fel, är för frågvisa, tidskrävande och oproffsiga.

Sedan finns det arbetsplatser där de tar emot sommarvikarier med öppna armar och välkomnar dem med pompa och ståt. Jag har fått erfara båda kategorierna. Dessvärre blir jag mer förvånad över det senare exemplet.

Hemtjänsten på Lidingö har hittills varit toppen. Introduktionsdagarna har varit väldigt omfattande, informationsrika och matnyttiga. Vi har blivit bjudna på fika två gånger om dagen samt lunch på restaurang. Introduktionsdagar är bra, det förbereder oss inför det jobb vi ska utföra och vad som gäller på just de här arbetsplatserna. Detta borde vara allt, men för att välkomna oss som ska jobba i Torsviks hemtjänstsgrupper, blev vi sex sommarvikarier bjudna på deras årliga sommarfesten. Två ur den ordinarie personalen hade lagat mat hela dagen och det var inget litet buffébord som hade dukats upp. En internationellt inspirerad buffé som smakade så gott att man ville ha mer och mer trots den intensiva mättnadskänslan som infann sig alldeles för fort.

Det här hör verkligen till ovanligheterna. Sommar/julfester, hälsodagar eller presenter - bör vi glömma. Ty sommar- och timvikarier ska inte kosta mer än vad de får i lön. Om detta är rättvist eller inte kan diskuteras. Det finns ju de timvikarier som arbetar mer än heltid, dvs. betydligt mycket mer än den ordinarie personalen...
 
Jag tackade chefen för att ha bjudit in oss vikarier, att det var väldigt uppskattat och en fin gest. Då svarade hon med en mening som jag önskar att vi fick höra lite oftare, en liten påminnelse om varför vi befinner oss här: "Jo, men ni sommarvikarier är ju oumbärliga, utan er hade ju inte personalen kunnat ta semester!"

Heja Lidingö!



Min nya arbetsplats i Torsvik, Lidingö. Fönstret näst högst upp på den högra gaveln är vårat lunchrum!



Jag älskade att jobb med hemtjänsten i Floda/Tollered och jag saknar både personal och vårdtagare fortfarande. Att trivas lika bra på en ny arbetsplats, har jag aldrig riktigt vågat hoppas på - men ärligt talat så känns inte det som en omöjlighet längre.

Bussresa

Fyra timmar kvar, sedan är jag hemma i Stockholm igen. Provar ett nytt resebolag idag, bus4you. Det är ett litet bussbolag med en slogan som lyder "Här sitter du dubbelt så skönt. Dessutom kan du blunda." Sätena är bekvämare. Kaffe, te, choklad samt kalla drycker går att köpa. Men bäst av allt är ändå att det finns gratis internet samt att biljetterna är billiga. 245:- enkel väg Göteborg - Stockholm. Åldergränsen för en juniorbiljett går från 0-29 år, vilket är lagom =)

Annars har helgen varit mysig. Träffade Mikaela, Lousie och Niklas i fredagskväll. Pappa fick äntligen segelflyga på lördagen och på kvällen lagade vi jättegod mat tillsammans. Kvällen avslutades med Sverige-Danmarkmatchen och sällskapsspel. Söndag förmiddag åkte jag upp till min mamma, vi tittade när min lillebror spelade fotbollsmatch, åt ännu mera god mat, hade djupa samtal med min mor för att sedan avsluta med Guitar Hero tillsammans med lillebror som har blivit alldeles för duktig.

Min hemliga dröm om en ny garderob har tagit ett steg i rätt rikting. Sandra hade tre stora kassar med urvuxna kläder som jag fick gå igenom. Och second hand är ju både modernt, ekonomiskt och miljövänligt - vilket ju sammanfattar min livsstil ganska bra :)

Ikväll blir det simträning. Vädret ser ut att bli rätt kasst, vilket innebär lite folk i utomhuspoolen - perfekt.



Efter sminkningen på Make Up store.
Önskade mig en enkel och naturlig
festsminkning.



Lucas, vi bor grannar!

Inte nog med att Robinson-Lucas bor på Näset, Lidingö - vi bor mer eller mindre grannar också :)

Kolla själv! (Vi bor på Karins Allé)


Ska jag skicka ett sms till honom och berätta?



Skall snart iväg på kvällens gallej ute i skärgården. Ska bli mysigt, trots regnet... Men först sminkning på Make up Store! Vad gör jag annars?

Imorgon bär det av till Lerum. Lyckades hitta ett par biljetter för 325 kr på blocket. Vilken tur att det finns människor som orkar hålla på med försäljning där. De köper X2000 biljetter för 95 kr, sedan säljer de dem för mellan 300-500 kronor. Resultat blir att både köparen och säljaren gör en bra affär! Köper man en X2000biljett via SJs hemsida cirka en vecka i förväg, får man räkna med att betala runt 1000 kr enkel väg. Inte värt.

Imorgon är det bara två år kvar...

Sista dagen i skolan imorgon, sedan är jag klar med hela första året! Two to go =) Vad läskigt fort det har gått... gymnasiets årskurser kändes som en evighet i jämförelse. Jag älskar den här skolformen, ett ämne i taget, intensivt, men effektivt. Tiden rusar iväg och det är knappt att en kurs hunnit bli uttjatad innan det är dags för nästa.

Inlämningsuppgiften som ska vara inne imorgon, är redan mejlad. Ett litet muntligt seminarium, som inte verkar allt för krävande, är allt som återstår. Resttentor har jag klarat mig ifrån.

 På torsdag är det avslutningsfest ute i skärgården hos Ballong-Anna. Jag hoppas på bra uppslutning trots det förväntat dåliga vädret.

Ska även på privat sminkkurs hos Make up Store innan festen, vilket innefattar rådgiving, sminkning samt produkter. Känns kul att komma lite extra piffig till en dag som faktiskt är värd att fira!


Løkken sept 06 - En Olle & Linnea-helg i Danmark




Bilder på nya lgh är på G! Skall bara fylla fyra snusdosor med sand först....

RSS 2.0