Första VFU-dagen

En första rörig dag på VFUn är avklarad. Sjuksköterskan som ska vara min handledare är uppenbarligen ledig... blev runtslussad ett tag tills en annan sjuksköterska förbarmade sig över mig. Ska gå med en undersköterska ett par dagar nu, så får vi se vad som händer sedan, det blir kanske bra tillslut!


Vindarna har vänt

Livet har åkt på ett bananskal ett tag nu. Sommarjobb, lägenhet, pengar och skola, alltid har rullat på med lyckad utgång. Jag har verkligen haft flyt. Har med åren verkligen börjat inse att man har bra och dåliga perioder i livet. Men det är nog första gången jag inte kunnat njuta fullt ut av min "braiga" period. Jag har hela tiden gått och oroat mig för när den dåliga perioden ska börja. När allt börjar vända och jag utsätts för otur och oflyt. Jag tror bestämt att denna ångestfyllda period har börjat nu.

* Bara för att återigen återgå till denna Lidingö-lägenhet. En städfirma har "städat" en skitig lägenhet två gånger, trots det tog det tre timmar för mig att få badrummet rent! Vad f*n har städnissarna gjort när de varit där egentligen??

* Mina älsklingsjeans har gått sönder två gånger för mycket. Ett par G-star Rawjeans borde hålla längre än tre månader, det är väl därför märkesjeans tillverkas trodde jag? Ena knät sprack före påsk. Jag lämnade tillbaka byxorna och fick välja mellan att få dem lagade eller motta ett tillgodokvitto. Då jag, som sagt, älskade byxorna ville jag ha dem lagade. På ytan blev det snyggt, men under lagningen fanns en lappning som framträdde som ett knäskydd vilket inte såg så snyggt ut. En vecka senare sprack andra knät. Två lagningar á la "knäskydd" blir inte snyggt och jag insåg att det var dags att skiljas från byxorna. De höll inte måttet. Tyvärr hade de, för tillfället, inga andra byxor i butiken som föll mig i smaken. I vilket fall, kom ihåg att alltid spara kvittot på sådant ni tycker borde hålla, det lönar sig.

*
Strålande sol och värmande plusgrader. Cykeln vs. tunnelbanan är inget svårt val. Det är ju så himla härligt att flyga fram på en cykel i sommarväder, njuta av den vackra naturen och titta på alla lättklädda människor som njuter av att äntligen ha fått klä av sig vinterkostymen! Döm av min besvikelse när jag i morse möttes av en tom lucka där jag en gång parkerat min cykel. Ett avklippt cykellås var det enda som, lite hånfullt, låg kvar. Stackars djävul som inte vet bättre än att själa. Hoppas synden straffar dig/er.



 
Ser ni "knäskyddet"?                                                            Inte okej.

Om en städfirma inte kan städa...

Vad jag börjar bli trött på Lidingö-lägenheten nu... även om allt rullar på i rätt riktning så går det ju så långsamt. Killarna som skulle fixa spisen ringde i veckan... två veckor efter avtalad tid. Fönster och spegelfixarna har inte hört av sig, vilket de borde ha gjort. Och så var det detta med städningen. Hyresvärden var i lägenheten nu i veckan för att göra en andra besiktning samt byta ut den gamla toalettsitsen mot en ny. Han höll med om att städningen var dåligt utförd och försökte åtgärda detta själv(!). Han höll med om att det kanske var dags att byta städfirma...
     I vilket fall har han inte råd att skicka dit dem en tredje gång, så åtgärd tre är att jag köper städprylar och städar själv. Sedan får jag skicka in kvitton samt skriva upp hur många timmar det tog att städa, så får jag ersättning för det. Schysst. Handlade städmojänger idag, hade aldrig köpt så mycket om jag hade behövt betala det själv =) 180 :-, bara för att få det så kliniskt rent som jag orkar. 

Är förövrigt riktigt nöjd med håret. Blev en bobfrisyr som jag haft och trivts med nu i ett år, samt en mörkbrun hårfärg. 150 kr fick jag betala för detta, men då bör det även tillägas att det tog sammanlagt 4½ timma!  Tur att både frisör-elev och kund blev nöjda i alla fall. Bild kommer när en bra sådan tas.

Nu ska jag göra mig iordning för att gå ut och äta med Olles släktningar, de är här på en tjej-weekend, mysigt! Olle har åkt hem till Lerum över helgen så det blir en PF-helg. (PojkvänsFri)


Vetenskaplig metodik

Hade tenta idag. Det innebär att den här kursen är mer eller mindre slut nu. Skönt! Vetenskaplig metodik är en nyttig kurs med mycket information att känna till inför framtida forskning. Men det vill jag ju inte göra nu. Jag vill ut på VFU (praktik)! Nu vill jag glömma allt vad paradigm, meningsbärande enheter, hermeneutik och kausalitet innebär och ladda inför de nästkommande fem veckorna. Då är det Polhemsgården i Solna som gäller. Ett demensboende. Efter dessa fem veckor har vi en vecka kvar i skolan då vi ska diskutera våran VFU-erfarenhet - sen är det sommar(lov)!!

Imorgon ska jag klippa och färga håret. Är ganska förväntasfull då det är en elev från Bobby's academy som skall göra detta på mig. Bobby är en frisör som klipper håret på flertalet av Stockholms kändisar. Han bedriver även en frisörskola dit 10 elever/termin blir antagna. En sådan utbildning kostar 150 000 kr... Jag vet inte vad man ska förvänta sig av en sådan här elev. Hon har nog väldigt höga ambitioner eftersom hon betalat så mycket för sin utbildning, men det säger ju egentligen inte så mycket om hur duktig hon är idag. Spännande!
Försökte få Olle att ta ett bra kort på mig så att jag kunde göra ett före-efterresultat. Men han är så oengagerade när han skall fotografera mig att det aldrig blir särsklit bra.

Skamsen eller stolt?

Ullmatta var det va? Väl hos hemma hos matt-säljaren blev vi visade lite andra möbler som han gärna ville sälja. "Åh nej" tänkte jag, "försök inte pracka på oss massa skit som vi inte vill ha". Jag brukar vara bra på att stå emot och inte impulsköpa. Nu hade jag dock med mig Olle som har ett helt att sätt att se på saker. Han öppnar liksom ögonen och ser möjligheter, medan jag blundar och ser minustecken på kontot. Hur gick det då?

En ullmatta, en giganstisk tv-möbel och två stora garderober blev resultatet. Jag smälte då priset blev för bra för att tacka nej till. Dessutom passar möblerna våran stil och smak som handen i handsken. Vi ser det både som ett kap och en investering. Så nu har första flyttlasset körts iväg till Lidingö. Tack Emilie!

Städfirman har varit i lägenheten en andra gång - och har återigen gjort ett riktigt kasst jobb. Vi är inte nöjda även om åtminstone en ventil i badrummet blev avdammad. Suck. Vad säger man?

Dessutom kom vi iväg med mega-mattan (2,5 lång x 2,5 bred) till tvätteriet. Det ligger cirka 400 meter ifrån Lidingö-lägenheten, men mycket längre orkar man inte gå med en tung(!) och lång matta på axlarna. Olle tyckte det var lite skämmit, jag kände mig lika stolt och stark som Pippi Långstrump.

 
Olle                                                                                    Jag

Ullmatta

Om några timmar ska jag iväg och göra ett kap är det tänkt. Var inne och slösurfa på blocket förut och hittade en jättestor ullmatta som borde göra sig fint i lägenheten!



Mattan är 250 x 250 cm, importerad från Australien och cirka 4 år gammal. 1200 :-

Kan vara kul att ha något som inte finns i varje svenskt IKEAhem...
Hittade även en kemtvätt som ligger jättenära Lidingö-lägenheten dit jag kan lämna in mattan för mattvätt.

Denna lägenhet alltså....

Det var med en viss spänning i kroppen som vi låste upp lägenhetsdörren på Lidingö. Skulle vi äntligen få ett fräscht och trevligt intryck av lägenheten?
Knappast.

Hyresvärden hade nästan glömt bort oss och rullade in på gårdsplanen en halvtimma sent. Han gör sina små misstag, men får ändå ett gott betyg tackvare hans tillmötesgående attityd. Äntligen skulle en ordentlig besiktning äga rum.
Vi var alla tre överens om att varken målaren eller städfirman hade gjort ett ordentligt jobb. Målaren hade glömt att måla på vissa ställen och städfirman hade nog haft väldigt bråttom. Mina "ajax-ögon" lurar ingen. Så båda två kommer att få komma tillbaka till lägenheten för att göra bakläxa. Bra, men irriterande.

Timern på spisen, som felanmäldes innan påsk var ännu inte lagad. Utan timern fungerar inte spisen. Badrumsskåpet som saknar en spegel och den snea lampan med lös armatur felanmäldes och detta kommer att åtgärdas snarast. Sannolikt kommer vi även få en repig samt en stenskottskadad fönsterruta utbytt mot två nya. Klinkersen i duschutrymmet kommer också att anmälas för åtgärd och vi hoppas på att de gör något åt detta innan fuktskadorna attackerar.

Förhoppningsvis får vi även lite pengar tillbaka. En dåligt målad och icke flyttstädad lägenhet går väl trotts allt att flytta in i, men en lägenhet där spisen inte fungerar och detta inte åtgärdats kort efter felanmälan gjorts, det bör inte vara etiskt försvarbart. Det tycker varken Olle, jag eller hyresvärden. Tyvärr är det inte han som bestämmer.

Nu är det bara till att vänta och se vad som händer här näst.
Tur att vi har tid med sånt här...


Två damer som i alla fall KAN städa. (Rent Hus TV4)


Efter en social påsk

Jag har haft en glad påsk i en vecka och är nu tillbaka i Stockholm. Hann träffa massa släkt, vänner och gamla arbetskamrater vilket var kul! Men det är ju alltid skönt att komma hem efter en hektiskt vecka också. Få vara lite otrevlig och så... stackars Olle. 

Ärligt talat började min äntligen-har-man-rätt-till-att-vara-lite-grinig-dag ganska dåligt. Olle gick och handlade och kom tillbaka med två kassar mat samt en stor bukett med tulpaner som inte ens fick plats i vår nya vas! Svårt att vara grinig då.... Nu sitter vi i den uppbäddade soffan och dricker ett glas rosé. Olle tittar på gamla repriser på web-tvn, medan jag läser ikapp alla blogginlägg. Så visst går det bra att ha lite egen tid i en minietta....

Imorgon ska vi till lägenheten på Lidingö. Jag fick tag på hyresvärden förra veckan (månd. 6 apr) innan jag åkte ner till Lerum. Med en irriterad röst frågade jag honom varför han inte hört av sig angående det mejl jag skickat. Han lät både orolig och skärrad när han frågade om jag kunde sammanfatta vad jag hade skrivit i mejlet. Sedan visade det sig att han inte använder den mejl som står på hans visitkort och att han "nog glömt informera mig om detta". Suck.
Som tur var hade jag sparat mejlet och kunde därför enkelt skicka det igen. Tio minuter senare ringer han upp mig igen och lovade då att;

* Skicka en städfirma samma vecka.
* Felanmäla timern på spisen och åtgärda detta.
* Träffa mig i lägenheten så snart jag kunde för att gemensamt titta på resten jag gjort anmärkningar på.

Det känns bra. Och imorgon 13.30 är alltså dagen D.


Titta vilken söt bild jag hittade på mig och Louise. Barcelona mars 08 =)


Helgen

Helgen har i alla fall varit toppen! I torsdags kom Olles syrra Alice med hennes kille Totte å hälsade på. Tro det eller ej, men det gick nästan oväntat bra att bo fyra stycken på 21 kvm. Fest, kultur, stadspromenader, mat, vin och öl skulle väl kunna sammanfatta helgen ganska bra. Och trevligt umgänge såklart!

(du vet väl att du kan klicka på bilderna så att de blir större?)

 
Slussen                                Tre coolingar vid Katarinahissen
 
En tuffing                              Softis
 
På vasa-museet                uteserveringen på Mosebacke

Snusklyan


Jaha, lägenheten var ju lite av katastrof faktiskt. Inte blir det bättre när hyresvärden beter sig som slapptask heller.
När jag hämtade nycklarna berättade hyresvärden att en målare skulle komma och måla om lägenheten. Detta skulle göras så fort som möjligt så att jag kunde flytta in till helgen (om jag nu hade velat detta). Sedan åkte jag ut till Lidingö och möttes av en icke flyttstädad lya. Köket var alldeles fett på både skåpsluckor och fläkt. Skåp och kylskåp var inte urtorkade. Badrummet ska vi inte ens tala om, där fanns både gula och bruna färger att skymta på både väggar, golv, toastol och handfat. 

Jag blev på ett ledsamt dåligt humör. Besviken. Jag behövde uppmuntring iform av någon som, trots snusket, kunde se lägenheten ur en positiv synvinkel. Då kom Olle. Han sträckte fram en liten champangeflaska och sa grattis till lägenheten - så himla gulligt! Tröstdricka! Sedan yrde han runt i lägenheten och målade upp flera olika idéer på hur vi kunde möblera. Ivrig. När han hade lugnat ner sig lite började han dock också granska kvaliteten och såg sådant som jag inte tittat efter. Sprickor i fönsterrutor, lösa lister, elsladdar som på ett livsfarligt sätt hängde löst i badrummet, sprickor i kaklet i duschutrymmet som bara väntade på att fyllas med fukt och utveckla mögel. Härligt.

Väl hemma på onsdagskvällen skickade jag ett mejl till hyresvärden med alla defekter jag hittat. Inget svar under hela torsdagen. På fredag förmiddag hade han fortfarande inte hört av sig och då han hade telefontid till klockan 13 så försökte jag ringa honom klockan 12.15. Telefonsvararen informerar mig om att han är på lunch till klockan 13 (!?). Ringde igen 13.10 för att återigen bli informerad, via telfonsvararen, att den jag söker gått för dagen. 

Jag har ingen lust att flytta in i någon annans skit. Jag har ingen lust att städa upp någon annans skit heller. Varför bryr sig inte hyresvärden? Tänk om jag verkligen hade behövt flytta in i helgen? Morr.... imorgon är det risk för krig.

RSS 2.0