En sista dag på jobbet


Idag var min sista dag på jobbet, kanske min allra sista. Det känns vemodigt... mycket blandade känslor. Jag är glad över att ha semester och snart få åka till spanien, för att därefter få fortsätta leva efter de mål jag har i livet. Men det känns jobbigt då jag trivts så bra på i jobbet hemtjänsten. Jobbet i sig är kul och jag har utvecklats jättemycket, vilket till stor del beror på mina underbara arbetskamrater!

Jag kommer sakna dem så mycket. De har alltid varit stöttande, lätta att komma överens med och visat lika mycket respekt för mig som för någon annan. Att dessutom kunna känna sig som vem som helst annars i gruppen, att åldern inte spelar någon roll och att känna sig uppskattad för det arbete man gör har resulterat i ett betydligt bättre självförtroende!
 
Faktum är att jag blev förvånad när kom till Hemtj. i Tollered/Floda. Jag har varit på en del arbetsplatser där jag känt att min ringa ålder har fått personer att inte riktigt ta mig på allvar, att mina åsikter inte vägt lika tungt som andras. 

Jag tackade genom en blomma. Jag blev avtackad genom att bli bjuden på lunch och få två trisslotter vilka jag vann sammanlagt 100 kr på!

Kommer jag någonsin trivas lika bra på en arbetsplats?

SEMESTER

Underbara älskade sommar


Vilken helg! Den har varit underbar och jobbig på samma gång. Inte nog med att Olle och jag har varit osams, jag har jobbat med gamlingar som fått solsting också! Nåja, deras sjukdomar och demens blev inte bättre av värmen i alla fall. Det kan vara ganska frustrerande att efter en timma ha förklarat för en tant att klockan är 10 på förmiddagen och därför inte kan få några sömntabletter, när hon tror att "någon" har ändrat på tiden och att det därför egentligen är kväll. Tänk vad snurrigt det kan bli.

Nu när sommaren har kommit tillbaka, har även suget efter att få leva svenskt sommarliv hunnit ikapp. Detta firades i torsdags med ett premiärbesök ute i Saltholmen tillsammans med min syssling Agnes.
- På lördagen var jag med min brors flickvän Sandra. Vi grillade och drack öl ute vid klipporna (alt. båtbryggan) i Aspen. Vi var ensamma nästan hela tiden, det var varmt och vi konstaterade att engångsgrillar måste ha ett utgångsdatum. Vår grill ville inte tändas och bli varm i alla fall.
- På söndagen drog Olle, jag, Anton och Sandra ut med en båt i Mjörn. Vi badade, grillade och spelade kort, för att sedan ta oss hem i solnedgången.

Bättre helg kan man (nästan) inte få. Både tjäna pengar och njuta av livet!

Sist men inte minst, ett stort tack till Sandra som även fått fungera bollplank...

Sommaren är tillbaka

Det är mänskligt att fela


Sitter på min balkong i bara nattlinne. Hunden Vilma ligger brevid och kaffet smakar så där gott som det bara gör på morgonen. Det är varmt, gräset är grönt och det är så vackert som svensk sommar bara kan vara.
Åh vad underbart. Not! Jag är arg! Inte nog med att dataskärmen speglar sig otillfredsställande mycket utomhus, JAG HAR INTE FÅTT MIN LÖN!

Det är inte bara december som har en julafton, varje månad har sin julafton och det är alltid runt den 27 (för oss kommunanställda). Man längtar två veckor i förväg och när den stora dagen väl kommer så sprider sig ett välbefinnande lugn i kroppen "Jag har klarat att både betala räkningar, sparat en slant och lyckats leva på förra månadens lön - igen!". Men icke - Idag hann den känslan dö bort innan den kom. 

- Ringde till chefen som sa att hon inte visste något eftersom den vikarierande chefen (som nu gått på semester) hade hand om förra månadens lönelistor.
- Ringde till löneassistenten i kommunen som givetvis sa att hon inte fått in lönelistan från mig och att jag måste skicka in en ny innan klockan 12 idag.

Det låter ju enkelt, men det är det inte. Vi timvikarier får ofta jobba över lite då och då, och de tiderna skriver vi bara upp på lönelistorna, inte i pärmen där det står hur och vem som jobbar. Hur ska jag komma ihåg det en månad senare? Surt, surt, surt.

Tro det eller ej, efter en stund ringde löneassistenten upp mig och sa att de "pratat om mig igår". Igår visste de att en tjej vid namn Linnea skulle ringa och fråga varför hon inte fått någon lön. Orsaken är att min lönelapp hamnat på ett boende för personlig assistans! 
    Det positiva är att jag får rätt lön, det negativa är att jag får vänta yttligare en vecka!

Det är mänskligt att fela, det är mänskligt att fela, det är mänskligt att fela......

Vill ha min lön!

Bye bye soffor

Guu så gôtt!

Det kom en väldigt enkel och trevlig tjej hem till oss igår och tittade på sofforna. Det bästa av allt var att hon ville ha dem! Lika glad som jag blev av att bli av med dem, verkade on bli över att få ta över dem!
   Tror dessutom mina soffor kommer få det bra hos sin nya ägare som bor i ett kollektiv. Alternativet skulle vara att de skulle få förvaras i förråd i ett år. De är värda lite mer dignitet.
    På onsdag nästa vecka ska de hämtas och jag ska få adoptionsavgiften på tusen kronor!

Nu har jag bara fem dagar kvar att jobba i hemtjänsten Tollered/Floda. Det känns lite vemodigt eftersom jag trivts så bra där. Kommer sakna mina arbetskamrater! Men det är dags att gå vidare.
    Nu nalkas alltså semester och faktum är att Stockholm ockuperat mitt huvud så mycket att jag inte hunnit vänja mig vid tanken att vi åker till Spanien om en vecka! Bröloppet... min klänning jag ska ha är trasig, den måste ju lagas! Vilken BH ska jag ha? Hinner benen bli lite bruna så att jag slipper strumpbyxor? Viktiga frågor.

Malága, Jaen, Nerja, San Sebastian, Madrid - Nos vemos pronto!!

Spanien

Senap och ett jäkla bi


Jag är en periodare, och jag måste lära mig leva med det. Antingen går mitt liv i dur; jag har tur, jag åker på bananskal och är glad, lycklig. Eller så flyter livet på; har varken tur eller otur och allt känns så där lagom trist. Händelselöst. Eller så går livet i moll och jag förföljs då av en liten otursfågel som gör livet surt för mig.
    Jaså, du känner igen dig? Just nu är jag i en typisk moll-period och jag hoppas att det inte blir långvarigt! Nåväl...

Sofftittarna kom idag i alla fall, de var här i 4 minuter, konstaterade att mina (vardagsrums)soffor var förstora för att ha köket. Har ingen aning om vad de har för traditioner i sitt hem. Har en annan intresserad som kommer på onsdag, hoppas att hon tänkt ha sofforna framför tv:n...

Igår var jag som sagt hos Tina. Vi gick runt i stan, tjöta skit och gick sedan hem till henne och lagade pastasallad. Hon insisterade på att jag skulle prova hennes supergoda senapsdressing. Jag är ingen större senaps-fanast. Minns att jag som barn inte tyckte om att ha det på korven. Sedan åt jag det av misstag på en sallad i USA, vid det tillfället hade jag ännu inte lärt mig att mustard är det samma som senap. Det stack som bara den i näsan! Jag kunde inte äta upp salladen. Okej, det är ett vanligt symtom då senap är starkt. Igår däremot, fick jag efter ett tag en riktigt läskig stickande känsla i vänstra sidan av halsen som sedan stramade upp till örat och stannade som en värk där. Fick sedan väldigt ont när jag skulle svälja. Allergisk? Vem vet... har kommit fram till att smaken av senap är god, men känslan är äcklig. Tack Tina.

Är väl dessutom den enda i hela världen som, körandes i 70 km/h på en moped, lyckas bli stucken av ett bi/geting alternativt bränd av en humla! Vi krockade helt enkelt. Och den djäveln kunde inte tänka sig att pricka min långärmade tröja eller visiret på hjälmen. Nej, rätt på halsen! Det gjorde jätteont!

I morgon är en ny dag.

Right on. Den lille djäveln.

Ser ut som ett myggbett, men kändes som om någon kastade en gaffel.





Soffor till salu


Är nu i fullt schå med att sälja mina soffor. De kommer aldrig få plats i en etta på 21 kvm och eftersom jag ändå tänkte köpa en ny soffa, ser jag ingen vits med att spara de jag har.

Det är inte bara jag som vill sälja soffor på blocket.se, det kommer ut nya varje timme. Var lite orolig över att ingen skulle höra av sig, att mina soffor bara skulle bli en i mängden. Ack så fel jag hade, har redan fått tre svar varav en kommer för att ta sig en titt imorgon!

I eftermiddag ska jag in och träffa Tina som var i San Sebastian en del av tiden då jag var där. Hon ska flytta tillbaka till i augusti. Spanskan och en viss kille är det som lockar, gulligt.

Men först... gymmet!

Någon som vill ha?



Just a 5 years old picture


Fyra 16 åringar

Titta vilken söt bild jag hittade på Lousie, Madeleine, mig och Mikaela!
Den är från 1:an på gymnasiet, på den tiden då vi var som ett litet gäng!

Är fortfarande kompis med alla tre, men tiderna förändras ju. Det märks inte
enbart i våra ansikten :-) 5 år går fort...

Good friends stay for ever.


Att rensa bort minnen

Titta, nu kan jag bättra på listan;

[x] Sökt skolor
[/] Kommit in på respektive skola
[x] Sålt Olles lägenhet
[x] Hittat någonstans att bo i Stockholm
[x] Börjat packa
[ ] Packat färdigt
[x] Hittat förråd att ställa undan eventuella överflödiga möbler (och andra onödiga saker)

Jag har flyttat ut från mina föräldrar på riktigt nu också, efter två år! Har inte behövt göra det tidigare, och jag har väl inte dirket bett om att få ta tag i det heller. Det är ju jättejobbigt att gå igenom alla saker och bestämma dig för vad man ska behålla och vad man ska slänga. Man bli så nostalgisk! Har sparat så himla mycket saker (varav mycket är skit) från mitt High School år i USA, men mycket av "skiten" betydde så mycket då. Jag sparade dem mest för att sätta in dem i en scrap book som aldrig blev av.

Nu tog jag däremot tag i det. Igår gick jag till Bokia och köpte scrap-bookmaterial, tog USA-minnen från lägenheten, hämtade lite fler från pappas radhus och åkte upp till resten av alla saker som låg i en låda hemma hos mamma. Där satt jag sedan i tre timmar och pysslade. Kom knappt halvvägs. Men kul var det!

Dessutom har jag slängt mer än vad jag sparat. Saker som jag inte tänkt på eller saknat på två år, fick gå i soporna. Ska snart ta ett ordentligt tag här i lägenheten, har redan slängt drivor med papper men annars är det främst kläder och ett par möbler som jag har här. Värre blir det för Olle som har en stor garderob och två förråd fullproppade med grejer, mycket utav det använder han aldrig. Han är en värre samlare än jag! Vad ska man med två påsar fulla med enbart sladdar till? Och varför spara på kläder som man inte använt på två år?

Åh vad jag längtar till Stockholm! 1 månad kvar...

 
Twentynine Palms High School, CA '05

Varför jag vill studera på RKH




Jag vill läsa till sjuksköterska på Röda Korsets Högskola därför att;

- Jag är intresserad av bistånd, att hjälpa utsatta folkgrupper i världen.
- Jag har större chans att göra praktik/fältstudier m.m. på intressanta platser utomlands där jag vill praktisera.
- Det är en av landets bästa högskolor för sjuksköterskor.
- Jag har en dröm om att få åka på uppdrag med exempelvis Läkare utan gränser.
- Jag vill ha bra möjligheter till att jobba utomlands.
- Skolan är liten, jag föredrar små grupper framför stora och dessutom blir det mer familjärt.
- Skolan ligger bland de flesta andra högskolorna i Stockholm (Campus KTH)
- Röda Korset är en världskänd organisation och omtyckt av alla.
- Min farmor läste på RKH på 40-talet, hon blev en underbar människa!
- Min magkänsla säger att detta är rätt för mig.

Allt detta gör att jag bara kommer bära med mig fördelar in i min framtid. Röda Korsets Högskola känns som det skräddarsydda alternativet för mig.

Antagningsbeskedet har kommit....

1. Röda Korsets Högskola - Reserv; 47 - antal antagna; 47
2. Sophiahemmet - Reserv; 86 - antal antagna; 46
3. Karolinska Institutet - Reserv; 13 - antal antagna; 135

Alla tre skolor är välkänt bra skolor.
Så sjuksköterska som sjuksköterska kanske kan tyckas? Men nej, jag ska bli sjuksköterska genom Röda Korset, det är mitt mål, min dröm, och då är det även det jag ska sträva efter så länge det känns rätt.

Förra året stod jag också som reserv, men kom tillslut in ändå. Det ska lösa sig i år med.

Drömmar är till för att uppfyllas!


Lägenheten är vår!!

FRÅN OCH MED FÖRSTA SEPTEMBER ÄR LÄGENHETEN I SKRAPAN VÅR!!

Det känns som om man har vunnit på lotteri ju!

Tills dess är det Uppsala som gäller. Skönt, då har man lite extra tid på sig att planera bästa möjliga inredning. Det kan nog behövas.


Det är sant


Ännu en lägenhet!

När man i panik vill ha något, så finns ingenting. När paniken lagt sig, kommer allt. På nästan en och samma gång. Är det någon som känner igen sig?

Ett riktigt häftigt alternativ har kommit upp. Vi har nästan bestämt oss för det, men ska avvakta några dagar. Vi väntar på ett svar från tjejen som eventuellt är intresserad av att hyra ut sin lägenhet på 25 kvm. Vi väntar på ett svar om hon vill eller inte, och vi i så fall har en chans att få hyra. Säger hon nej eller inte bestämmer sig innan helgen, så skippar vi nog den lägenheten på Gärdet och kör helhjärtat på det nya alternativet.

Det är en lägenhet som också ligger centralt, fast på Södermalm. Det är den gamla skatteskrapan som de har byggt om. Nu mer innehåller skrapan en galleria med 30 butiker, nästan 600 studentlägenheter och högst upp finns en bar, Skybar. Visst låter det häftigt!? Lägenheten, hyrs ut av min kusins kompis och är några kvm mindre än lägenheten på Gärdet. Närmare bestämt 21 ynka kvm.  Men, den är fräsch, ligger på 20 våningen i söderläge, har jättefin utsikt och kostar 4100 (exl. el). Ett minus är dock att den är handikappsanpassad vilket innebär att badrummet tar upp lite onödigt många kvadratmeter. Dessutom måste vi hyra den i minst ett år. Fixar vi att bo två på en så liten yta, så länge?

I samma veva ringde han som ville hyra ut parhuset i närheten av Kista, den stylade lägenheten. Skulle jag tackat ja skulle vi nog fått den också. Vi skulle i så fall hyra den i två år och sedan få chansen att köpa den. Men alltså, nej. Det kändes inte bra. Trots bubbelbadkaret!


FLER BILDER IFRÅN HELGEN KOMMER HÄR:

Olle tyckte vi skulle simma över fjorden. Jag kunde inte med att banga... gammal simmare som jag är.

Tro det eller ej, men vi klarade de 700 meterna - självklart med följebåt som livvakt!

På kvällen utmanade vi tre systrar varandra att äta självplockade japanska ostron med citronpeppar på...

Sist men inte minst,

Grattis till min lillebror Daniel som fyllde 12 år idag!



Paradiset

Det luktar sommar från den kringliggande skogen. Solen är sådär lagom varm och det enda man hör är fåglarna som kvittrar och suset från vinden som blåser i trädkronorna. Till huset leder bara stigar, bilarna står parkerade långt bort, där vi inte kan se dem.

I sommarstugan finns varken toalett, eller tvättmaskin och det var inte länge sedan vi drog in varmvatten till köket.  Vill man duscha slänger man ut en duschslang till baksidan av huset, vatten får man från det lilla badrum där endast ett litet handfat med värmepump finns monterad. Utedass fungerar utmärkt och att kissa sista gången innan läggdags, när mörkret redan lagt sig, är alltid lika spännande för den mörkrädda.

Sittandes på en liten stentrappa tittar jag ut i över ängen som bara för några år sedan var en kohage. Där borta mellan träden ser jag havet som letat sig in genom åbyfjorden. Vattnet glittrar så fint från solens strålar. Några grannhus syns inte härifrån, men går man ner till den lilla bergknalle som gränsar till ängen, kan man några hundra meter längre bort, skymta släktingarnas sommarstuga.

Går man över ängen och följer en liten bäck genom skogen kommer man strax till fjorden, till havet som är full av krabbor, havstulpaner och andra tecken på att vi är vid en plats med friskt saltvatten. Ute vid ulerna är klipporna varma och jag vet var det är lättast att gå i, var man kan dyka och hur man enklast tar sig upp. En liten sandstrand finns, om man föredrar den sortens dopp. Bakom mig finns de mäktigaste bergen jag vet,  de stupar rakt ner och ser riktigt skräckinjagande ut. Man kan ligga och titta i timmar på detta magnifika verk. Där uppifrån är utsikten vidunderlig.

Vardagsproblemen flyr, här finns inga måsten. Inuti mig skapas en kravlös människa, ett lugn sprider sig och tiden känns oviktig. 

Bredalen måste vara i paradiset.

Åbyfjorden  Äckliga små kryp, fästingar. 

Vårt första boende = klart

Det är faktiskt sant, vi vet vart vi ska bo den första tiden. Det är temporärt men ett bra sådant. Som sagt, det hände mycket på en och samma gång på bara ett par dagar, så vi kan ta det från början:

Husvagnen vi var och tittade på var jättefin! Olle och jag blev positivt överaskde och fick "vill ha!"- känslan. Dessutom låg den under vår budget på 30 000 och skulle säkert vara enkel att sälja vidare.

Uppsala kändes dock fortfarande aktuellt. Olles pappa var inte så nöjd över våran iver gällande husvagnen och tog tummen ur och ringde sin mamma.

En av alla de lägenheterna som vi sökt på blocket fick vi i samma veva svar på. Den ligger i Kista, norr om Rinkeby och Tensta... stylad i en stil som varken tilltalar mig eller Olle. Titta själv. Vi var välkomna att komma och titta på den, men det har varit svårt att få kontakt med uthyraren. Det känns lite oseriöst.

Det fjärde alternativet är egentligen inget alternativ. Bara en förhoppning och önskan. Vill därför inte säga för mycket. Den ligger i alla fall på Gärdet, vilket är likamed guldläge då våra skolor ligger på Östermalm. Men som sagt, det är bara kanske, kanske, kanske.

Vinnaren blev därmed Uppsala! Vi söker ett temporärt boende och på detta vis blir det som absolut billigast, dessutom kan vi flytta ut från Olles farmor närsomhelst. Det blir svårare om man bor i en husvagn eller i en annan lägenhet pga. kontrakt och hyror. Uppsala ligger 7 mil norr om Stockholm (inte 4 som jag hävdat tidigare) och med intercitytåget tar det bara 40 minuter till huvudstaden.

Förhoppningsvis blir det lättare att hitta lägenhet i Stockholm när man är på plats!






Grattis Olle!



Det har hänt så mycket på bostadsfronten att jag faktiskt inte ens orkat uppdatera! Från noll till fyra, två alternativ mer säkra en de andra men ändå! Vi har i alla fall BESTÄMT oss för vart vi ska bo den första tiden. Det känns inte "hur bra som helst" men det är åtminstone en bra och bekväm lösning. Ska skriva mer om detta i ett senare inlägg.

Idag fyller Olle tjugosex (26) år! Ska snart väcka honom med lite frukost på sängen och paket. Var inne i stan och storshoppade igår och det gick förvånansvärt snabbt, och sved inte riktigt så mycket som det brukar. Jag är en snåljop. Det blev i alla fall två eterlängtade presenter till mig själv som jag tittat på innan och velat ha sedan dess. Ett nattlinne och en BH. Så nu kan jag slänga två av mina sönderanvända gamla favorit-bh:ar. Resten var i prinicp bara presenter till Olle och min lillebror Daniel.

Måste kila, Ha en bra dag allihopa!

Grattis Olle! (Han visar hur mycket han älskar mig =)


Mom at 16


Såg en så underbart fin film igår, den var hemsk och riktigt skar i hjärtat. 
Den gick på kanal 5 och handlade om en tjej som blev gravid när hon bara var 15 år. Först var tanken att hon skulle adoptera bort det, men när barnet väl var fött ville hon inte släppa ifrån sig det. Mamman till tjejen lät henne behålla barnet på ett villkor; att de skulle ljuga om sanningen. Tjejen skulle bli syster till sitt barn och barnets mormor skulle ta hand om honom som om de vore hennes eget, samtidigt som de flyttade till en annan ort för att börja om från början.

Min modersintsinkt har aldrig varit så stark som den är nu. Även om jag varken önskade eller var mogen nog att ta hand om ett barn när jag var 16, skulle jag inte kunna tänka mig att jag skulle kunna adoptera bort det barn jag har fött. Tårarna rann som floder nerför mina kinder, det var längde sedan jag grät så mycket framför en film. Jag blev dessutom återigen påmind om att ungdomar i två olika västländer långt ifrån har samma förutsättningar. En 16 årig mamma i Sverige skulle fortfarande kunna gå ut gymnasiet, få sig en bra utbilding på ett universitet och därefter få det jobb hon vill ha, trots att hon är ung och kanske får kämpa lite extra. Så enkelt är det inte i USA.

Heja Sverige? Nej, för även om svenskars förutsättningar är bättre, är synen på att skaffa barn "förtidigt" den samma. Klart att det sker en stor förändiring i ens vardag när man skaffar barn. Däremot tror jag inte för den sakens skull att ens egna liv är över, att man inte kan göra karriär om man dessutom satsar på familjen. Måste man göra allt innan man skaffar barn? Kan man inte resa med barnen, eller göra den där långresan man alltid drömt om när barnen har flyttat hemifrån? Eller är livet inte lika roligt att leva efter att man fyllt 40?

Jag tror att barn skapar mer lycka än vad de bygger hinder. Varför tänka så enkelspårigt?

Se den!

Oh underbara, simpla liv


Hej på er!

Helgen har varit full av jobb och ett stressigt huvud. Har både varit trött och irriterad. Kan inte säga att jag gjorde ett fenomenalt arbete p.g.a detta heller. Man orkar inte tänka på allt, tankarna flyger iväg och är inte alls där de borde vara. Då är det inte kul att behöva jobba med gamla, ensamma och nedstämda människor som behöver ens hjälp. Man blir inte en bättre bilförare heller för den delen.  Ett dike var farligt nära och en hög trottoarkant stod liksom ivägen.

Olle och jag har börjat om från början. Jag har skrivit till ett helt gäng olika lägenheter på blocket.se som hyrdes ut under förutsättningar där vi skulle ha en chans att få hyra. Vissa hyr nämligen endast ut till en person, andra endast till personer med fast jobb och en tredje skriver att de inte hyr ut till par. Urvalet ökar inte när man är två med andra ord.. Dessvärre har vi ännu inte fått några svar, varken positiva eller negativa.  

Har testat att ringa till de som lämnar ut sitt telefonnummer på hemsidan (de är inte heller allt för många), men antingen så svarade de inte, eller så var rummen/lägenheterna redan uthyrda. Förstå min frustration! Men skam den som ger sig.

Olle kom i alla fall hem idag efter att ha varit hos sina föräldrar. Han sa att vi eventuellt kunde få bo hos någon av hans släktingar i Uppsala. Det är ca. 4 mil ifrån Stockholm så det skulle ju absolut fungera några veckor! Vi får hoppas på det bästa.
    Olles föräldrar och min mamma verkar i alla fall inte jättepigga på att ha sina barn boendes i en husvagn verkar det som. Men det är vi. Eller inte.

Jävla bostadsbrist.

Jaaaaaaaa!! Ja, minst sagt. 

Svar på tal


Svar på kommentarer;

# Det finns studentlägenheter i Stockholm som vi tittar på titt som tätt. Vad som krävs för att söka är att du har ett antagningsbesked från din utbildning. För att få en lägenhet där man lagligt för bo två krävs minst 500 ködagar för att ens våga hoppas på en chans. I dagsläget har jag 169 ködagar. Har man tur kan man få tag på en sista minuten bostad, då gäller först till kvarn.

# Linnea, anti-bloggaren har trotsat sig själv! Kan bero på för mycket fritid, eller för att hon vill skriva av sig lite av den stress och nervostitet som uppkommit inför nästa skede i de 21 åriga hon lever.
Känns som mycket i mitt liv just nu är diffusa frågetecken... härligt.


Min framtid

Farfarsbilarna är Antons favorit

Onsdagen blev lyckad som beräknad. Uppswinget var läskig, balder ball, kanonen snabb osv. osv. Kan rekommendera alla som är lite kulturella av sig att besöka Evert Taube utställningen Liseberg byggt upp. Man behöver inte ha något intresse för Taube för att bli fångad. Den var bra och väl sevärd i alla fall. Dessutom var den gratis!

Husvagnsvisningen blev flyttad till på måndag dessvärre. Hade velat se nu! Har ingen egentligen uppfattning av hur stor (eller liten) en husvagn egentligen är.
      Budet på tradera.se har höjts med 1000 kronor. Än så länge är det lugnt, vi kan hänga kvar ett tag till. Auktionen pågår i tio dagar till dock, så mycket kan hända. Om sex veckor vill vi flytta, men frågan kvarstår; Var och hur ska vi bo?

Lite bilder från Liseberg:

 Alla kan inte vara våghalsar.

vi hade en biljett kvar. Antons ögon sken upp som ett ljus när vi erbjöd honom den för att få köra farfarsbilarna! Anton i sitt ässe

åå så gulligt. 2 år



2 år tillsammans


Idag firar Olle och jag två årsdag! Tänk vad tiden går...

Dagen började dock mindre bra. Först väcks man var femte minut av Olles väckarklocka som ringer ca 500 ggr innan han går upp. Mitt i alltihop börjar dessutom grannen piska sina mattor - Jag har sovmorgon!! Mitt aldrig så härliga morgonhumör började alltså på noll. När Olle väl gått upp och grannen slutat piskat, lyckades jag somna om för att ca tio minuter senare väckas igen. Den här gången var det däremot helt okej. Olle kom in, pussade mig på kinden och sa "två år idag älskling".


Blev påmind yttligare en gång om vilken speciell dag detta är för oss då Olle kom hem på lunchen med fem röda rosor.
Snart ska vi dessutom fira vidare på Liseberg tillsammans med min bror och hans tjej. Blir en toppendag med andra ord!

Älskar dig Olle!

Ett grattis till Mikaela som fyller 21 år idag också =D


Köpa husvagn?

En väninna till min mamma har en sambo som vill bli av med sin husvagn. Vi ringde på den idag och ska åka och titta på den på torsdag kväll! Börjar vänja mig vid tanken att Olle och jag kommer ha en verklighet i en trång husvagn. Känns både skrämmande och spännande. Några av mina arbetskamrater försöker dock peppa mig så gott de kan. De menar att det vore "skitcoolt". Kanske, kanske inte... jag har delade meningar.

La även ett bud på en husvagn på Tradera, den var både stor och såg fin ut, men hade lite som var tvunget att fixas på. B.la. måste den registreras (vad kostar det?) och ett däck med punktering måste fixas.Tur att Olle är så händig =)


RSS 2.0