Jesper Blomberg i IDOL

Ni tittar väl på IDOL ikväll?

Idag ska de åtta killarna bli sju och det får inte bli Jesper Blomberg som åker ut! Han kommer från Floda och har allt, det vill säga, rösten, utseendet och personligheten.

Vore ju synd att säga att jag känner honom, men vi har åtminstone spelat i samma cabaret i skolan för några år sedan. Självklart var han en utav sångarna.

Jesper vill vi se gå långt!



En höstig söndagspromenad

Idag gick vi på en höstpromenad i det fina vädret på Djurgården. Vad fint det är på den lilla ön! Flera vackra hus, massor av natur och hundratals båtar i de högre prisklasserna. Det vill säga, massor att titta på.

Myspys.

  
Olle och Linnea gick runt Waldemars Udde för att finna lite inspiration inför framtiden.

 
Ett stort och lyxigt hus skulle vara trevligt. Gärna nära
vattnet och med en vackert skuggig uteplats.


 
Kanske kunde det ståtliga huset på andra sidan vara något? Dream on...

 
Tillbaks till verkligheten hittade de ett mer lämpligt hus. Litet och rött med vita knutar.
Ett gulligt träd fanns dessutom i närheten.
 


Barn behöver de däremot inte tänka på, den rollen fyller Linnea upp så bra ändå!

Promenaden avslutades på ett café vid namn Lisa på Udden. Olle fick fanta och Linnea äppelsorbet. Mums!

Kan jag få Ditt nummer?


Nu har jag insett att mobilen är och kommer att förbli borta. Den kommer inte flyga tillbaka in genom fönstret.

Ska nu försöka hålla hårt i Olles reservmobil. Ett nytt simkort med samma gamla telefonnr är nu aktiverat och klar att användas.

Du har mitt nummer, men jag har inte längre Ditt. Du skulle göra mig en jättetjänst om du smsade eller mailade ([email protected]) ditt nummer till mig! Snälla?

I want your #

                               I want your number!


Två dagar i september


Igår var en ganska händelserik dag.

*Jag kände för ett enklare träningspass och bestämde mig därför för att prova på vattengympan på Forsgrénska badet mitt på Medborgarplatsen. Det var jag och en massa tanter! Riktigt mysigt faktsikt.

* Sedan var det tänkt att det skulle bli lite plugg på Statsbilblioteket som ligger alldeles intill. Jag konstaterade ganska snabbt att studiemotivationen var låg och att tröttheten redan tagit över. Solen sken utanför och rummet där jag satt var riktigt tråkigt.

* Gick ut och satte mig i solen. I samma veva upptäckte jag att det på medborgarplatsen hängde väldigt många läskiga människor. Medelålders fulla och ensamma män som gick runt och försökte prata om deras liv med någon kvinna som med hela kroppen visade att hon ville vara någon annanstans. I samma veva kom polisen och arresterade en man och mitt i alltihopa sitter jag med min laptop i knät och försöker läsa en studiebok. Jag var rädd.

*Gick hem, köpte en te i gallerian, för att sedan sätta mig i en solstol bakom skrapan.

* Tillbaka till Forsgrénska badet för en timmas helkroppsmassage. Jag frös när jag kom och kände obehagkänslor över att massören var en man. Jag frös under massagen men njöt i alla fall, kroppen var verkligen i stort behov av att bli knådad. Jag frös när jag gick hem.

* Väl hemma var det dags för att matlagning, Olle sprang iväg till massören för att bli knådad han med och kusin Feffe kom för att gästa mig. Feffe är en go kille. Jag gillar honom. 





Idag har jag varit på en föreläsning i sju timmar som handlade om Lidande. Intressant och tungt, med en massa självklarheter som trotsallt var lärorikt.

Unnade mig en fika tillsammans Dessi efter skolan. Varm choklad med mashmallows på Wayne's! Gott.


Willy's har kampanjpriser!


Jag har varit lite skeptisk till våra mataffärer. Vi har alla tänkbara kedjor inom gångavstånd, Willy's, hemköp, ICA, CoopKonsum, you name it. Men, eftersom vi bor i innerstaden så är butikerna så kallade närbutiker och då får man betala därefter. Det vill säga, priserna är inte studentvänliga.

Willy's är den affär som klassas som billigast (och sunkigast) och ligger, tursamt nog, närmast Skrapan. Där har dem kampanjpriser på varor så det bara sjunger om det! Jag blir så glad när jag upptäcker dem och köper flera varor av samma sort, bara för att det är så billigt! Man måste ju tänka lågiskt. Billigt idag, dyrt imorgon.

Vad sägs om,

900 g kycklingfiléer för 40 kr? Jag köpte två :)

eller

1 kg fläskkarré för 34.90 kr/kg, vilket blev ungefär 17 kr/förpackning! Jag köpte tre förpackningar vilket var max/familj :)

 

                                     Det är roligare att unna sig när det är billigt!




En väldigt gullig sambo

Idag har jag träffat min kursare Dessi. Vi skulle gå en liten promenad. Vi missbedömde dock sträckan lite så den lilla promenaden tog två timmar. Men vi fick se mycket av både söder och långholmen, trevligt hade vi dessutom!

Olle hade innan Dessi kom, kommit på en gullig idé. Han var sugen på bakpotatis och föreslog att han en lunch till oss tjejer som vi kunde få när vi kom tillbaka från vår promenix. Jag tyckte idén lät bra och det visade sig vara mer än välkommet när vi kom tillbaka, för hungriga, det var vi!

Nu på kvällen tyckte han dessutom att bara vi två skulle avnjuta lite färskt bröd med en kopp te. Så han ställde sig och bakade tre långa baguetter! Att det var gott och mysigt behöver jag väl knappast nämna.

Vet inte vad dessa infall berodde på, men jag njuter, tackar och tar emot. Kanske händer det igen?



Ser ni ångan från teet?

Till alla er...

Idag vill jag tillägna ett blogginlägg till alla dem som är betydelsefulla i mitt liv.

Till alla er som bara vill mig väl,
Till alla er som finns där i vått och torrt,
Till alla er som stöttar och peppar mig i både framgång och motgång,
Till alla er som älskar mig för den jag är...


....det är ni som får min vardag att kännas värdefull.




Varför är det så skamligt att må dåligt?

Stå ut lilla vän... stå ut.

Byta frisyr?

Vad tror ni, skulle jag passa i den frisyren eller?

 


Varför kan inte mobiler flyga?

Jag slängde ut min mobil genom fönstret i förmiddags.

Det är inte det smartaste jag gjort i mitt liv.

En fruktad fredag

Idag har Olle lämnat mig... det känns. Tungt. Ensamt. Det gör det alltid när man är van vid tvåsamheten. Då längtar man inte dirket efter att få vara ensam. En dag är okej, möjligtvis två. Sedan längtar man efter det goda sällskapet igen. Saken är den att jag har varit en riktig grubblare den senaste tiden, hälsat på djupt inne i mina tankar. Sådant blir mer påtagligt och jobbigt när man är ensam, därför har jag med delvis fruktan inväntat helgen. För jag visste att Olle skulle lämna mig, han måste ju få åka hem över helgen till sin lille son!



För att inte påminnas allt för mycket av mina innersta onda krafter, bestämde jag mig för att bjuda hem lite kursare på, låt oss kalla det, inflyttningsfest! Är man ute några få dagar innan med "inbjudan" får man dock räkna med att inte så många kan komma (svenskar är ju i regel alltid så förfärligt upptagna och vill man ordna till något stort ska man helst vara ute 3 månader i förväg. Typ). Några stycken kommer i alla fall över och jag är skitnervös. Jag gillar inte att ha fester/tillställningar hemma - jag får alltid sådan prestationsångest!

Förhoppningsvis går allting bra. Nu ska jag duscha. Vad fan ska jag ha på mig?





Min nya skräck

Igår när klockan var alldeles för mycket för att vara vaken (typ 23.00) så kom America Got Talent på TV. Svårt och somna som jag hade, låg jag och tittade på alla sjuka (och bra) framträdanden. En som jag med fasa fastnade för, var en man som satte på sig hand- och fotbojor, för att sedan lägga sig i en tvättmaskin som någon i sin tur satte igång så att den började "tvätta". Syftet var att han i den snurrande tvättmaskinen skulle ta av bojorna utan att använda nyckeln. Ja, han både klarade det och överlevde!

Gissa då vad som hände mig natten till idag? Jo, någon stängde in mig i en tvättmaskin! Det kändes okej till en början, orolig blev jag först när centrifugen sattes igång. Jag såg framför mig hur jag skulle bli helt platt av frekvensen.



                        Otäck maskin.

It was all a dream.

Hopplöst

Ibland har man dagar då man önskar att man vore någon annan.
Ibland har man dagar då allt känns meningslöst.
Ibland har man dagar då allt är upp och ner.
Ibland har man dagar som man lika gärna kunnat skippa.

Idag är en ingen bra dag.


                                              Release me







Lägenheten är klar <3

Vet ni? Nu är lägenheten så gott som klar! Det har blivit en dyr histroria, men vi trivs förvånsvärt bra på våra små Kvm. Igår bjöd vi hem Feffe och hans kompisar, som mest var vi nio personer och vi fick faktiskt plats, utan att det kändes jobbigt! Jag har inte varit ute med kompisar, på nattklubb, sen jag bodde i Spanien, dvs. minst ett halv år sedan. Skönt var att vi hade så nära hem också, bara fem minuter!

Gällande skolan ska jag försöka lugna ner mig och lära mig att jag inte behöver kunna allt som står på varenda sida. Då kanske jag slipper gråta, få hudrodnader, huvudvärk och andra stressymtom. Låter väl sunt?

Kolla in vår nya stolthet, lägenheten:

Före  Efter 
Före  Efter   
Före  Efter
Före  Efter

Den härligaste kommentaren under kvällen var: Men var sover ni då?
Vi lyckades alltså med att få det till att inte se ut som ett sovrum. Vi är dessutom väldigt nöjda över vårt nattduksbord + sänglampa (se bild 1<efter>)

Mikaela, har du ändrat dig igen?

Varför? Jaha, Därför...


Ibland undrar jag varför jag ville utsätta mig för det här igen. Att plugga alltså. Jag tycker det är jättesvårt att lära sig saker som någon bestämt att man skall kunna och dessutom under tidspress!
   Trots att jag börjar i tid, så har jag inte mer tid över till annat dagarna innan allt ska kunnas. Och när jag väl tar mig tid till en längre paus för att göra andra viktiga saker, exempelvis cykla till biblioteket för att låna en bok som jag måste ha i en annan kurs, eller köpa en kaffebryggare - så får jag dåligt samvete.

Hur ska jag få tid till att ha roligt under mina tre år på högskolan om jag redan efter tre veckor är på gränsen till ett nervöst sammanbrott?


K-A-T-A-S-T-R-O-F

Så här såg lägenheten ut igår innan vi gjorde ett flertimmarsryck. Nu behöver vi inte hoppa över massa grejer för att komma ut! Mysfaktorn är dock inte uppe över sju på 1-10 skalan, därför får lite finare bilder på lägenheten vänta.

 
Köksvrån. Usch så det ser ut.


Andra delen av rummet som inte fick plats i bild nummer ett.


Från ytterdörrens vinkel. Toan är till vänster.


Fullt upptagen i hallen.


08-a sedan 08-08-31

Igår fyllde min pappa 50 år! Stort grattis till honom. Tyvärr kunde jag ju inte vara på plats för att fira honom. Pappa hade dock full förståelse, Anton och jag ska ju dessutom fira honom med dunder och brak en annan helg (utöver den fest som han redan har haft).

Anledning till att jag inte kunde vara på plats berodde på Olles och min destination Skrapan! Vi är nu mer nyinflyttade Stockholmsbor, boendes i en skolåda. För litet, det är det. Och mycket grejer har vi. Vi fick, som tur var, bra med bärhjälp, Feffe och Per (kusin och kompis) kom förbi, samt Rosa som vi hyr lägenheten av. Rummet blev så fullt med grejer att vi fick börja stapla lådor ute i korridoren! Nu har vi dock fått in allt, skålat med champange och sovit en första natt i vår nya bäddsoffa. Det ser ut som kriget, men ska nog bli bra tillslut. Mysigt är det i alla fall. Att titta ut över Södermalm är inte heller fy skam, Globen är ögonfångaren och på kvällen lyses den upp i färg. Vackert.

Bilder kommer!

RSS 2.0