Studier leder till frustration


Har haft så sjukt mycket plugg att göra den här veckan. På tisdag är det dags för den stora Fysiologitentan, nu gäller det! Idag gjorde jag äntligen klart alla anteckningar som jag hållit på med i tre veckor. Anteckningar på cirka 300 sidor, eller 250 stycken mål som vi bör kunna för att klara tentan. 
    
De två hemtentorna som avslutade de två första tentorna, gick sådär. Godkänt på ena och handledning på den andra. Blev jätteledsen. Men det är för att jag har så himla höga krav på mig själv. Jag ska klara allt, lägger ner tokmycket tid och är därefter väldigt dålig på att hantera ett misslyckande. Efter att ha varit på handledningen var jag dock ganska nöjd, fick massor med tips och lärde mig mer om hur man ska skriva en akademisk uppsats. Gällande det Godkända arbetet gick jag och klagade. Texten var nämligen Väl Godkänd, däremot hade jag missat göra en korrekt källhänvisning. I källförteckningen hade jag inte kursiverat titelarna på två utländska böcker som hade blivit översatta till svenska, detta för att det stod fel i vår källhänvisnings-mall! Läraren tackade mig för att jag upptäckt detta misstag. (Bra, ett VG då? Snälla!) Nja... jag hade fel gällande källhänvisningen på ett ställe till. Jag hade nämligen skrivit Svedberg anser att.... när jag borde ha skrivit Svedberg (2003) anser att.... Ja, ni förstår frustrationen över att bara få G på en hel kurs därför att man inte har skrivit "(2003)".
Det som händer nu är att hon kommer att diskutera detta med en annan lärare så får vi se sedan...



Imorgon ska vi julpynta, har köpt lite nya juliga grejer på Hemtex. Dessutom fick jag en present av Olle idag... en chokladkalander! Jag blev lika lycklig som en fyraåring. Äntligen en jul i Sverige igen, med allt vad det innebär =)

DISNEY NALLE PUH chokladkalender..
Min chokladkalender <3

Väderdrömmar

Den här helgen har varit både omtumlande och bra. Mycket snö vill jag lova! Har varit helt lyrisk. Innan snön kom hade Olle och jag börjat prata om att flytta norr ut. Vem hatar inte dessa gråa regndaskiga vintrar där en vit jul är en chans på miljonen? Samma visa varje år, sommaren är för kort och vintern regnar bort och är dessutom alldeles för lång. Tänk att istället få vara ute på vintern! Åka skidor, skridskor, pulka, skoter för att senare sätta sig i en snödriva med varm chokald och kanelbullar. Eller varför inte grilla korv? Underbart. Dessutom har man kanske råd att köpa ett hus "där uppe" innan man fyller 40.

Nåja, nu har vi i alla fall snö här i storstaden. Det är vackert, vintrigt och härligt. Tyvärr tog vi inte med oss termobyxor (är det bara jag som kallar brallorna det?), skidor eller pulkor från Lerum. Men om vi skulle ha gjort det, då skulle vi kunna göra mer än att drömma!

Annars har vi varit på bio, haft min kusin från Göteborg på en kort visit och varit på en väldigt mysig och god middag hos min plast(bonus)morbror med familj.

  Twilight
Snöö <3                                                        Twilight får * * *, sevärd, men förväntade mig mer.

SACO-mässan


Hej! Vad gör man på Röda Korset?
- Man läser till sjuksköterska!
Bara?
-Ja

Vad är det för intagningspoäng?
- De senaste intagningarna har legat på 16.3 och 16.7. Det brukar vara lite lägre på våren. Har man gjort Högskoleprovet är det 1.1 som brukar gälla.

Vad är det för speciellt med Röda Korset/Varför ska man välja just er?
- Vi inriktar oss på global hälsa medan andra sjuksköterskaprogram inriktar sig på exempelvis forskning eller privatvård. Hälften av vår utbildning är dessutom praktik vilket är väldigt bra eftersom man då snabbare växer in i rollen som sjuksköterska och känner sig mer förberedd när det är dags att stå på egna ben. Det finns goda chanser till att resa utomlands och göra praktik. Röda Korset Högskola har dessutom ett väldigt gott rykte både i Sverige och i Världen.

Hej, vill du bli sjuksköterksa?
Hehe, ehm, njaä... men får man ta en godis?
Ja gör du det.

Var kan man praktisera?
Förutom i Sverige kan man praktisera i Norden, Europa, Tanzania, Ghana, Jemen, Indien, Thailand och Japan. Fast hittar du ett sjukhus och en handledare själv så har du möjlighet till att göra din praktik var du vill i världen och det ska inte vara allt för svårt att ordna det.
Häftigt!



Har idag jobbat lite. Ett mycket tillfälligt jobb. Enkelt och med helt okej skattefri timlön. SACOmässan är mässan dit gymnasieelverna går för att förvirras inför nästa stor val i livet. ´Vad ska du bli när du blir stor?´
Skulle egentligen endast jobba imorgon, men fick ett sms i morse där det stod ungefär så här: "En av tjejerna som skulle stå på mässan idag har hoppat av, kan du åka dit istället?" Jag är usel på att fatta beslut på morgonen. Jag har mina rutiner och rubbas dem så blir det kortslutning. Fick väcka Olle och fråga honom vad jag skulle göra. Dvs. antingen gå på en 3 timmars föreläsning som handlade om penisar, vaginor och hur barn blir till, eller hjäpa till på mässan och tjäna cirka 700 kr. Till svar fick jag: "Föreläsningen tycker du väl ändå är så intressan att du kan läsa in den på egen hand... åk du till mässan." Hm.... okej då!

Men man blir tung i huvudet av att prata i sju timmar, lyssna på högmusik från andra montrar samt höra allt soller från alla människor. Åkte trots det direkt till Luciakören när mässan var slut, det är ju trotsallt kul att sjunga. Väl hemma har det blivit en tyst kväll. Olle är på release fest för ett företag, TVn har varit avstängd och ingen musik har spelats. Det har mest varit jag och en stor kopp te....

God natt på er!



Kvinnans könsorgan    VS    SACO Stockholm  




Compact living


Det var allt en mysig helg med småsyrrorna. Duktiga på att åka X2000 är dem också! Förutom att äta mat, baka scones, spela kort, titta på Idol/Stjärnor på is/ Svensson Svensson, handla och titta på utsikten, så badade vi på Erikdalsbadet och gick på Sune musikalen på Göta Lejon. Både Nora och Lisa är som två galningar i vatten. Medan den ena åker rutschbana i sådana hastigheter att hon får blåmärken på höfterna, så försöker den andra med sann kämparanda hålla huvudet över vattnet utan armpuffar.

De fick sova på två luftmadrasser med delar av kroppen i både hallen/köket/sovrummet/vardagsrummet. På morgonarna när Olle och jag låg och sov gick det in i badrummet, stängde dörren och lekte med barbie. Det går bra att leva komprimerat ju!

Dessutom hann de se lite kändisar också. Benjamin Wahlgren och Anna Book på Sunemusikalen, Roger Pontare och Markoolio på tågstationen. Inte illa va?

 
Lisa                        Nora fyllde 11 år igår,
                      hon fick en mp4spelare av oss!


 
Den utmärkta sovplatsen :)

God morgon

God morgon! En gråmulen gryning i Stockholm idag. Jippi. Vi ska idag lära oss om njurar och urinvägar i skolan. Ska bli intressant. Igår kväll såg jag The Sixth Sense på film. Filmen är ju som känt väldigt bra, och otäck! Tycker så synd om den där lille killen. I vilket fall som helst. Igår upptäcktes det att Mischa Barton är med i filmen, det hade jag ingen aning om! Ni får titta själva och se om ni känner igen henne.

Ikväll kommer mina lillasystrar och hälsar på. Det ska stanna över helgen och vi ska bada, gå på teater, mysa... ja, ha det allmänt bra som bara tre systrar och en Olle kan ha =)

Trevlig helg allihopa!


Mischa Barton


Tryckfrihet (?) och Luciasånger

Sankta Lucia ljusklara hägring sprid i vår vinternatt glans av din fägring.....

Julstämningen börjar krypa fram. Har nämligen valt att anmäla mig till att vara med i Luciatåget på högskolan. Jättemysigt! Älskar jul och luciasånger. Vill så gärna ha en julskiva som jag kan lyssna sönder från första advent till julafton, men Olle säger nej. Kommer inte på fråga. Igår kom det dock fram att han tycker om sången Det lider mot jul (det strålar en stjärna förunderligt blid, i öster på himlen hon står....). Han kanske inte är allt för svår att övertala ändå?



Är ensam hemma ikväll. Fick ett sms av Olle tidigare i förmiddags där han frågade om han fick åka på kryssning till Åland med jobbet. Han har nämligen börjat sin LIA (praktik) och var på kurs idag med sitt arbtesteamet. Resten av gänget skulle vidare på en annan kurs på båten Cinderella och eftersom det fanns en plats över blev Olle erbjuden. Lyx! Mindre lyxigt för mig eftersom jag inte njuter av att vara ensam. Som tur är har jag ju mina goa grannar på våning 19 som jag mer än gärna fördriver lite tid med.

Annars har dagen ägnats åt en hel del studier. Jag gjorde min del av ett grupparbete. Uppgiften innebar bland annat att ta reda på vanliga vener som används vid intrevenös medicinering. Eftersom mina böcker inte gav några tydliga svar, så började jag leta på Internet. Inte så lätt som man kan tro! Tillslut hittade jag en jättebra sida. Den beskrev jättebra. Exempelvis var det är mer riskfyllt, och vilka vener i armen man kan använda om man misslyckats med den första. Givetvis måste vi ha källhänvisningar och eftersom sajten varken var känd eller proffsigt utförd,  blev jag ju tvungen till att ta reda på hur trovärdig den egentligen var. Klickade in mig på startsidan och blev riktigt chockad. På startsidan fanns mestadels porr-reklam och länkar till hemska sidor som: * Skämt om Englamordet  * Svensk självmordsguide *Skäl till varför horor är hjältinnor, och så vidare. Vidrigt! Gick tillbaka till sidan om venerna och tittade lite mer noggrant igenom sidan. Som jag misstänkte, där stod utförligt hur man tar narkotika intravenöst. Kan man inte anmäla sådana här sidor? Eller är det detta vi har tryckfrihetslagen till??


 
Kroppens vener och artärer

När motivationen segrar


Träningsabstinens. Måste träna. Vill springa, men inte när det är så kallt, mörkt och regnigt. Det större gymmet på Eriksdalsbadet stängde tidigt pga World Cup i simning. Det lilla gymmet på forsgrénska badet har bara fem motionsband. Ingen lust att stå i kö i en halvtimma för att få motionera! Motivation, motivation, naturen väntar Linnea... det börjar regna. Motivera dig Linnea! Åker huttrande upp till lägenheten, tar motvilligt av mig kappan och tittar med viss avsmak på de tunna löparbyxorna som räcker till strax över knäna. Usch. Kallt. Soffan och täcket lockar mer... motivera dig Linnea! Längst ner, längst in i garderoben hittar jag långkalsongerna. På med dem och de korta löparbyxorna över, tshirt, polokrage, längdskidåkningsjackan och tillsist skorna. Ner i hissen, ut i regnet, skymningen och den vidriga höstkylan. På med musiken i mp3n, på med tidtagaruret och spring. Spring, och kom inte tillbaka föräns du är trött, andfådd och j*vligt blöt.

32 min senare... jag gjorde det. Och jag ångrar mig inte.




                                             Jag... i mina drömmar

Systembolaget gjorde mig lycklig



7 november 2008. Idag kommer förbli en historisk dag. Linnea Rydenstam, 21.7 år, fick för första gången handla på systembolaget utan att behöva visa legitimation.
En lycka spreds genom kroppen medan jag stolt gick ut från bolaget, en lycka som sakta smög sig in i mitt inre och sa "Linnea, du ser inte längre ut att vara 16".
Till saken hör att jag dessutom var osminkad (dvs. ingen mascara). För ja, jag sminkar mig delvis för att jag tycker att jag ser lite äldre ut.

Idag har vi varit på Röda Korstet Kupan. Det är ett café samt secondhandaffär som ligger här på söder. Vi var en studiegrupp på 5 personer som pluggade, skrattade och flamsade i sex timmar.

Snart ska jag ner å dricka ett glas vin och käka lite chips med min kursare på våningen under. Jag frågade om han ville vara med mig och rulla tummarna ikväll, men han föreslog film istället. Vi får se vems idé vi uppfyller.

Trevlig fredagkväll på er alla bloggläsare!


På rätt plats, vid rätt tillfälle


Olle och jag promenarer, utan något speciellt mål, på söder. Vänster här, höger där och sedan lite rakt fram. Plötsligt har vi hamnat på en starkt upplyst plats och delvis avspärrad. Vad händer? Personer, som försöker se viktiga ut, står och tittar åt samma håll. På den lilla gatan, inne i ett litet café, står kameramän med sina kameror, statister fikar och allt fokus är på Mikael Persbrandt. En ny Beckfilm är på G. Jag längtar.



Heta Persbrandt som Gunvald Larsson i Beck


Beck - Levande Begravd kommer på bio sept 2009
Beck - I stormens öga kommer på bio under 2010

Halloweenuppdatering

Halloween var kul och jag var skitsnygg! Jag var lite av en pin-up mumie, eller en väldigt skadad patient.





Olle är sjöman och jag försöker se snygg ut.


Jag är snygg, Miriam (kursare) är farlig, Lisa (kursare) är skadat hott

Alla helgons dag


Idag är det Alla helgons dag, och för första gången som jag själv kan minnas, har jag utfört syftet med den här dagen. Nästan alla mina släktingar är begravna i Stockholmsområdet, så det är inte så konstigt att det inte blivit av tidigare.

Olle och jag gjorde iordning en matsäck med varm kakao, smörgåsar och bulle, för att sedan ta tunnelbanan ut till skogskyrkogården där min farmor och farfar ligger begravna. Solen sken, himlen var blå och den enorma kyrkogården var full med folk som kommit för att åminna sina släktingar, vänner och bekanta. Vi tände ett ljus, ett sådant där som kan brinna i några dagar. Sedan satte vi oss på en bänk i solen och fikade. Det var mysigt. 




Bild: Per Björkdahl / Myra

Ikväll är det Halloweenfest och nu vet vi faktiskt vad vi ska klä ut oss till! Hoppas det blir en kul kväll... jag har hört något om ett expriment på oss gäster. Undra om man ska vara orolig?

RSS 2.0