Min lediga dag

Vaknar svettig under täcket i ett 27-gradigt rum. Ute är det 34 grader. Fick bli en frukost utomhus. Så himla skönt. En arbetsvecka på 58 timmar är psykande och därför ska jag ägna dagen åt strandliv. Dags att packa väskan och cykla iväg till det som sägs vara Lidingös finaste badplats, Fågelöudde.
 
Ha en bra sommardag!



Vår förlovning

Jag önskade mig vacker natur, jag fick en slottsträdgård. Vi fann blommande blommor, grönt gräs och en liten stentrappa vars sista trappsteg slutade i det glittrande vattnet. Vi dukade upp med nya champangeglas, en härligt bubblande champange samt en liten godispåse. Vi älskar varandra, vi vill vara med varandra, vi förlovar oss under solens strålar, med hela framtiden framför oss.



På hotellet bjuds vi på iskall äppelglögg, gjord på hotellträdgårdens egna äpplen. Goda små smörgåsar tillför sälta. Vi tar en promenad i det idylliska Mariefred. Slumrar till en stund i det sköna hotellsängarna och vaknar sedan i lagom tid till en trerätters middag.

Servitrisen frågar vad vi gjort under dagen. Vårat svar får hennes nackhår att resa sig. Hon vill se våra ringar som vi stolt visar upp. Mätta efter för- och varmrätt sätter vi oss utomhus med ett glas vin och andas den friska luften. Det är svalt med inte kallt. Solen värmer ännu. Desserten väntar och vi går hand i hand in i restaurangen igen. På vårat bord väntar handplockade vildblommor och ett litet gratulationskort, "Grattis till förlovningen önskar vi på Gripsholmsviken!". Vår servitris kommer fram till vårat bord med en generad blick, "jag kunde inte låta bli". Hon frågar hur länge vi varit ett par. 3 år svarar vi och ler mot varandra. Servitrisen ser lätt förvånad ut och säger "Oj jaså, vi tyckte ni såg så nykära ut!".

Vi går tillbaka till vårat rum 529, spelar alfapet en stund innan vi somnar, lyckliga, kära och förlovade.

  

  

 

 

Grattis Olle!


Idag fyller han 27 år!




Restaurang Gandarias
San Sebastián
12/2007

Lite mera kärlek

I samband med vår 3 årsdag slog vi till, nu är vi förlovade!

Den officiella dagen kommer att vara 2 juli. Det är dagen vi blev tillsammans och det är den dagen vi vill fortsätta att fira. Det är även det datumet som står i ringarna. Att det egentligen var i lördags (den 4:e juli) spelar därför egentligen ingen roll. Vi kan jämföra det med att fira sin födelsedag i efterskott, eller hur? :)

Vid speciella tillfällen är jag kanske lite för envist enveten om att allt ska vara så perfekt som möjligt. En förlovning för mig är ett enormt steg i ett förhållande och ett tillfälle som jag vill kunna bevara i minnet, tänka tillbaka på och minnas med glädje och kärlek. Därför räcker det inte med att sätta på sig ringarna och sedan gå till en restaurang och äta lite gott. Nej, istället tänker jag mig tid för oss själva, borta från hemmets alla måsten. Själva förlovning ska ske på en vacker plats ute i naturen, gärna vid vattnet. Sedan kan vi äta en god och romantisk middag - glada, lyckliga och kära.

Oftast blir det inte som man har tänkt sig, kanske hade vi tur, för allt kändes perfekt!

Kommer att berätta hur allt gick till, en annan dag.
Här är i alla fall lite bilder från våran i torsdagskväll (2 juli):

 
Båten vi åt på, serverade bland annat en väldigt god hummer.

   
Senare på kvällen cyklade Olle och jag genom skogen till Grönsta Gärde där vi tog oss ett kvällsdopp. Jättemysigt! 


Två dagar hos mormor

Sommar är att få vara ett barn på mormors landställe. Sommar är att hitta massor av smultron att trä på ett strå. Sommar är att få gå ner till sjön i sommarklänning, bada och soltorka på en handduk. Sommar är att grilla utomhus. Sommar är att få kissa bakom uthuset med rumpan bar. Sommar är primitivt.

09/06/29-09/07/01:

   


Tre år av kärlek

Idag fyller Olle och jag tre år tillsammans! Känns länge för oss båda, så mycket har hänt och vi har mognat så mycket tillsammans. Dagen ska firas med middag på Patricia som ligger vid Slussen nära Gamla Stan. Det är 30 grader varmt, himlen är blå, humöret är på topp och känslorna virvlar. Underbart!

I helgen ska vi fira lite mer på riktigt. En romantisk weekend med helpension i Mariefred blir pricken över i:et. Längtar....

           Because I love you....
 

30 årsfesten

Lite bilder från en varm och härlig sommarkväll i Uppsala. Festen var prima, maten var god och sällskapet inte dessto värre.

               
Middag och fest för ca 200 gäster, höll till på Göteborgs Nation.  
Här sitter Olle och Andreas.
Jag kände mig både fin, festsugen och trött!

                
Ett av födelsedagsbarnen, Nils med hans fru Marisol.           
Det var ju de som gifte sig i Spanien förra året när vi var där!    
In action: Olle med sina kusiner Nils och Åsa samt Åsas man Samba.


Av de nio kompisarna som tillsammans firade sina 30 åriga födelsedagar,
spelar fem utav dem i dansbandet Folkethz! Nils spelar gitarr och sjunger,
det blev ordentligt drag på dansgolvet när de satte igång!!

RSS 2.0