VIVA ESPAÑA!!

Tänk att Spanien vann fotbolls EM igår! Det tycker jag var kul. Jag hejade på dem... näst efter Sverige. Att dessutom äntligen lyckas vinna efter 44 år får man väl kalla på tiden. (Har Sverige vunnit någon gång förresten?)
   

Minns när jag var i San Sebastián, mina svenska kompisar och jag skulle titta på EM -kval matchen mellan Sverige - Spanien. Vi fick leta länge efter en bar som sände matchen. När vi väl hittade en, så var det vi 6 svenskar som satt på varsin barstol, musiken dunkade och vi försökte koncentrara oss på den lilla TV som visade matchen. Där fick vi sakta men säkerligen se hur Sverige förlorade med både ett, två och slutligen fem mål mot noll! Baskerna (kalla aldrig en person från Baskien för spansk) jublade inte för varje mål som gjordes. Istället vände de sig om och skrattade åt oss svenskar som bara ville sjunka genom golvet. Stackars oss. 


Idag var Olle och jag hemma hos hans föräldrar och hälsade på. När vi skulle åka hem igen lyckades jag gå på den enda lilla dagvattenbrunn som fanns på deras uppfart. Vad hände? Jo, jag trampade på sidan av det ihåliga brunnslocket, som uppenbarligen inte satt fast. Locket vände sig i 180 grader och mitt höger ben bara försvann ner i brunnen! Kändes rätt snopet måste jag säga. Och det gjorde ont, fick två härliga skrapsår på både höger och vänsterknä. Olle skrattade inte.... men det skulle nog jag ha gjort om det var han som satt med ett ben ner i en brunn. Min skadeglädje är stor!

 Bild från GP

Segelbåts-helg!


Olle och jag har tillsammans med mamma och Jannes hållit till på deras segelbåt i helgen, så nu har Olle fått prova på att segla också. Han var betydligt mer intresserad av att lära sig än vad jag någonsin varit...

Vädret var soligt och vi kunde till och med sitta barärmat när vi låg i lä! Wilma var dock den enda som vågade sig på att bada, men hon är ju en hund också. 15 grader känns inte särskilt njutbart enligt min mening. (Härliga svenska sommar, var tog du vägen?) 

På kvällen lämnade mamma och Janne oss och Olle, Wilma och jag fick ha båten för oss själva. Vi åkte till en mataffär och köpte lax, potatissallad, en tapas-tallrik, chips och godis. Sedan åkte vinboxen fram. Massa gott med andra ord.

De blev en lyckad och mysig kväll då vi kunde sitta ute i solen, smutta på vinet och njuta av tystheten och varandra. 
När det började skymma gick vi ner i båten och spelade spel in på småtimmarna innan vi somnade.

Åkte hem ganska tidigt idag. Båda var helt slut. Vi åt lite, för att sedan ta en siesta... i tre timmar. 


                           
                                 

Äventyret har börjat

Sådär ja, nu har jag också stigit in i bloggvärlden!

Mitt liv handlar om utmaningar. Jag älskar utmaningar så länge jag klara av dem!
Min pågående utmaning heter Stockholm och studier som ska avklaras tillsammans med min sambo/pojkvän Olle.

Och så här långt har vi kommit:

[x] Sökt skolor
[/] Kommit in på respektive skola
[x] Sålt Olles lägenhet
[ ] Hittat någonstans att bo i Stockholm
[ ] Börjat packa
[ ] Packat färdigt
[ /] Hittat förråd att ställa undan eventuella överflödiga möbler

Som ni ser hänger några viktiga trådar fortfarande lösa. Att det är just Olle som kommit in på sitt första handsval när det gäller skola, är något vi båda glädjs åt, jag är fruktansvärt glad för hans skull och hoppas verkligen att han ska känna att Projektledare inom elinstallation/konstruktion på Stockholm Tekniska Institut (STI) är det just rätta för honom.

Själv får jag vänta till 10-15 juli innan jag får veta om jag kommer in på mitt första handsval, Röda Korsets Högskola (RKH), för att läsa till sjuksköterska. Min magkänsla säger dock att jag kommer få vänta yttligare ett halvår innan jag kommer in. Jag hoppas att jag har fel.

I vilket fall som helst så kommer vi att flytta upp till Stockholm innan 24 augusti, för då Olle börjar skolan. Var vi ska bo? Det ska gudarna veta. Lägenhet? Husvagn?

Äventyret har redan börjat...


.Under en weekend i Madrid, Spanien.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0