Chokladpudding
Men igår fick jag alltså en knäpp och ville baka något. Det blev chokladpudding á la Per Morberg. Inget pulverslask alltså. Och bäst av allt, Olle och jag gjorde det tillsammans - utan att bli osams om vad som är rätt och fel!
Ola och Feffe fick också smaka, de tyckte den var god. Olle som brukar vilja hoppa över efterrätter på grund av att dem inte faller honom i smaken, tyckte den var otroligt god. Jag, som är släkt med både min mamma och storebror och är därför lite lätt sockerberoende, tyckte det var.... sådär. Den syrliga smaken av hallonen höjde emellertid betyget något.
Det var i alla fall superenkelt att göra, därför kan jag bjussa på receptet :)
Antal portioner: 4
Ingredienser
8 dl mjölk
1 dl maizena
1 dl råsocker
2 st äggulor
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
0.5 dl punsch
2 dl jordgubbar, färska (eller hallon, björnbär)
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull med bra botten. Rör med visp från start till uppvärmning. Kakao, socker, ägg, och mjölk är alla ingredienser som lätt bränner vid- håll koll!). När blandningen tjocknar, sänk värmen, stäng av plattan eller drag av kastrullen. När puddingen har börjat tjockna går det snabbt. Rör då i vaniljsockret.
2. Häll upp i små kaffekoppar (6-8 stycken) eller portionsskålar. Ställ att svalna. Servera med färska jordgubbar och punschgrädde.
3. Vispa grädden och vispa ner punschen i grädden tills den tjocknar. Garnera med färska bär.
Fotnot: Olle och jag skippade punschen, det är inget vi har hemma. Detsamma gäller råsockret, strösocker går minst lika bra. Välj Maizena majsstärkelse. Några bär räcker, strunta i decilitrar om det känns mastigt!
OCH LÅT ALDRIG RÖRAN KOKA, DÅ ÄR DET KÖRT!